Bli med - klatregruppe

Dette tilbudet er for deg som strever med psykiske helseutfordringer og ønsker å komme i gang med fysisk aktivitet som et tiltak for å mestre studiehverdagen bedre. Her får du oppleve mestring i en trygg gruppesetting sammen med andre studenter. Du trenger ikke ha erfaring med trening eller klatring i fra før.

Hvorfor klatring? Klatring er en fysisk og mental treningsform som passer alle- uavhengig av nivå. Fordi klatring stiller krav til fokus og det å være i nuet, kan det gi en mental avkobling fra annen grubling og bekymring. Klatring kan blant annet være med å styrke:
  1. Konsentrasjon
  2. Tilstedeværelse
  3. Selvtillit
  4. Kjernemuskulatur, overkroppsmuskulatur
  5. Balanse
  6. Smidighet
Klatring er også en sosial aktivitet hvor vi hjelper hverandre. Det er helt normalt å kjenne på redsel og ubehag når man kommer opp i klatreveggen og man kan selv velge hvor langt opp man klatrer. Målet er at du skal få oppleve mestring i klatreveggen.
Dette lærer du Fokuset i kurset er først og fremst å bli komfortabel i klatreveggen. Du vil få innføring i grunnleggende klatreteknikker og gjennomgang av sikkerhetsrutiner. Du vil lære å sikre andre deltagere og det vil mot slutten av kurset være mulig å ta brattkorttesten. Deretter vil du få et bevis som gjør det mulig å klatre i topptau sammen med andre uten en klatreinstruktør til stede. Du vil også få opplæring i autobelay, et selvsikringssystem som gjør det mulig å klatre alene med sikring.
Praktisk informasjonVi møtes i resepsjonen ved Fantoft Treningssenter og går samlet inn til klatreveggen. Sammen har klatreutstyr til deg som deltar.
Kurset har 10 klatreøkter med varighet på 2 timer. Antall deltakere: 10-12. Kursledere er Freddie Pettersson, klatreinstruktør og Katrine Hole, idrettspedagog og prosjektleder for “fysisk aktivitet for psykisk helse og trivsel”. Tider: onsdager kl. 17:00-19:00. Oppstart onsdag 07.02, siste gang 24.04., (pause i vinterferien og påskeferien.). Du vil få mer informasjon i forkant av oppstart av kurset.
Ønsker du mer informasjon om gruppen, eller vil melde interesse for deltakelse? Ta kontakt på telefon 55 96 88 44, registrer deg for behandling på våre nettsider, og skriv at du ønsker dette tilbudet. Om du allerede er i behandling hos oss, kan du henvises av din samtaleterapeut/behandler. Tilbudet er for studenter som har betalt semesteravgift. det er gratis og du trenger ikke være medlem hos Sammen Trening for å bli med.