Spiseforstyrrelse

Dersom du sliter med mat og/eller kropp kan dette være gruppen for deg

Spiseproblemet kan gi utslag i kaotisk spisemønster, restriktiv spising, overspising, eller å redusere opptak av energi ved oppkast, trening eller annet. Det kan være tanker på mat, kropp og vekt 24/7, noen ganger i så stor grad at andre deler av livet blir mindre.
  1. Opplever du å ha et spiseproblem?
  2. Går dette utover livskvaliteten din?
  3. Ønsker du å få kontroll over hva og når du kan spise?
  4. Ønsker du få stabile og helsemessige spisevaner?
  5. Ønsker du å bli mer fornøyd med egen kropp, vekt og figur?
Gruppen er for deg som ønsker å gjøre en endring. Og for å få endring, må vi gjøre endring. Gruppen vil kunne tilby kunnskap, veiledning og støtte i en slik prosess.
Sesjonene har utgangspunkt i kunnskapsbasert kognitiv tilnærming. Vi starter med å sikre gjennomføring av endring, så jobbe med vedlikeholdene faktorer. Til slutt ser vi på hvordan vi kan forhindre tilbakefall.
Gruppen har et "her og nå"- fokus, samt med blikket vendt fremover. Sesjonene vil bestå av undervisning og diskusjoner med problemløsende fokus.
Praktisk informasjon
Gruppen har møter to ganger i uken de første 4 ukene (mandag og onsdag), dette er for å sikre en god start og få i gang endring. Deretter er det ett møte per uke (onsdager). Tidspunktet er kl. 1600-1730. Det er totalt 16-18 møter. Nærmere informasjon om dato for oppstart kommer.
Gruppeleder er Tove Frøyland.
Oppmøtested: Studentsenteret, 3. etasje, Sammen psykisk Helse, Parkveien 1, Bergen.
Slik registrerer du deg
Dersom dette høres ut som noe for deg, ta kontakt med Sammen og be om en forsamtale med Tove Frøyland. I forsamtalen vil du kunne få enda mer informasjon og mulighet til å stille spørsmål. Du kan også drøfte videre om dette er noe for deg, samt avklare om dette er noe du ønsker. Du kan kontakte Sammen gjennom telefon 55 96 88 44. Du kan også melde inn dine ønsker gjennom å registrere deg for samtalebehandling på våre nettsider, eller formidle din interesse gjennom din terapeut (hvis du allerede er i samtaleterapi).
Dette tilbudet er for deg som er student, og som betaler semesteravgift til ditt lærested/Sammen.