Spiseforstyrrelse

Sliter du med eget forhold til mat og/eller kropp? Denne gruppen er for deg som ønsker å jobbe for å endre dette.

Hva er en spiseforstyrrelse?

Et spiseproblem kan gi utslag på flere måter. Det kan for eksempel vise seg som et kaotisk spisemønster, restriktiv spising, overspising, eller å redusere opptak av energi ved oppkast, trening eller annet. Et spiseproblem kan også være at tanker på mat, kropp og vekt er tilstede 24/7, og noen ganger i så stor grad at andre deler av livet blir mindre.
Gruppen er for deg som...
  1. Opplever å ha et spiseproblem som påvirker livskvaliteten din
  2. Ønsker å få kontroll over hva og når du kan spise
  3. Ønsker å få stabile og helsemessige spisevaner
  4. Ønsker å bli mer fornøyd med egen kropp, vekt og figur
  5. Ønsker å gjøre en endring
Gruppen er for deg som ønsker å gjøre en endring. Vi vet at endring kan være vanskelig, men hvis du er motivert for å få det til, så vil denne gruppen kunne tilby kunnskap, veiledning og støtte i en slik prosess.
Dette vil du lære mer om...
  1. Hvordan du kan skape endring
  2. Vedlikeholdende faktorer
  3. Hvordan du kan forhindre tilbakefall
Praktisk informasjon
Sesjonene vil bestå av undervisning og diskusjoner med problemløsende fokus. Sesjonene har utgangspunkt i kunnskapsbasert kognitiv tilnærming, og har et "her og nå"- fokus, og blikket vendt fremover. Vi starter med å sikre gjennomføring av endring, så jobbe med vedlikeholdene faktorer. Til slutt ser vi på hvordan vi kan forhindre tilbakefall. Du bestemmer selv hva og hvor mye du vil dele.
Gruppen har møter to ganger i uken de første 4 ukene, dette er for å sikre en god start og få i gang endring. Deretter er det ett møte per uke. Det er totalt 16-18 møter. Gruppeleder er Tove Frøyland.
Våre grupper er gratis for studenter som betaler semesteravgift. Ved påmelding mottar du en automatisk bekreftelse på SMS og e-post. Siste frist for avmelding er dagen før. Ikke meldt forfall belastes med gebyr kr. 300,-.
Hvis du sliter med psykose, rusproblematikk eller har alvorlige tanker om å ta ditt liv, ta kontakt med oss på telefon 55 96 88 44, så hjelper vi deg med å finne et mer passende tilbud.
Slik blir du med
Ønsker du mer informasjon om kurset, eller vil melde interesse for deltakelse? Ta kontakt på telefon 55 96 88 44 eller registrer deg for behandling på våre nettsider og skriv at du ønsker dette tilbudet. Om du allerede er i behandling hos oss, kan du henvises av din psykolog/rådgiver.
I forkant av gruppen blir du invitert til en uforpliktende forsamtale. I forsamtalen blir det anledning til å stille spørsmål til gruppeleder Tove Frøyland, og finne ut om dette er riktig tilbud for deg.
Oppstart
Forsamtaler i januar, oppstart i februar (nærmere beskjed kommer).
Mandager 16.00 -17.30 (kun første halvdel av semesteret) og onsdager 16.00-17.30.
Møt på venterom for Sammen Psykisk Helse, 3. etasje i Studentsenteret, Parkveien 1.