Selvmedfølelse

Ønsker du å bli mer robust i møte med motgang? I denne gruppen jobber vi med å være oppmerksomt til stede og å behandle oss selv med vennlighet, to egenskaper som hjelper oss i møte med livets utfordringer.

Vi lever i et samfunn som hele tiden presser oss til å bli lykkeligere, mer trente og rikere. Dette ønsket om å bli bedre og behovet for godkjennelse fra andre er deler av det perfeksjonistiske presset vi alle lever under, og vi blir kanskje særlig satt på prøve som studenter. For å håndtere selvkritikk, så kan mindfulness og selvmedfølelse være til god hjelp.

Hva er selvmedfølelse?

Evnen til å være oppmerksomt til stede og å behandle oss selv med vennlighet er to grunnleggende egenskaper som hjelper oss i møte med livets utfordringer.
Det å gjenvinne evnen til å finne ro og utvikle omsorg for seg selv er viktig for at man skal fungere og ha det godt. Evnen til å være oppmerksomt til stede og å behandle oss selv med vennlighet er to grunnleggende egenskaper som hjelper oss i møte med livets utfordringer. Disse to kan gjøre oss sterkere i møte med motgang.
Gruppen er for deg som...
  1. Har opplevd store eller små belastninger
  2. Ønsker å øve på å møte deg selv på en mer hjelpsom måte når du har det vanskelig
  3. Ønsker å få større evne til å møte bekymringstanker, selvkritikk og tankekjør på hensiktsmessige måter.
Du vil lære mer om…
  1. Å trene oppmerksomt nærvær og bli kjent med hva selvmedfølelse er
  2. Å være vennligere mot oss selv
  3. Tankens kraft, våken hvile og hva som gjør selvmedfølelse vanskelig
  4. Den indre kritikeren og perfeksjonisme
  5. Gode grenser og hva selvhevdelse egentlig innebærer
  6. Ulike følelser - påvirkning på oss og hvordan vi kan forstå og håndtere dem
Vi vil også se på hvordan vi kan få gode endringer til å vare, og prøver ut å ha en annen holdning til oss selv.
Praktisk informasjon
I gruppen vil vi ha fokus på her og nå, og på dagens tema og øvelser. Du bestemmer selv hva og hvor mye du vil dele. Gruppen har et kursformat og samlingene følger et fast oppsett for hver gang. Gruppen er for inntil 10 deltakere, som møtes til 8 ukentlige samlinger med varighet på to timer. Kursledere er psykologspesialistene Gunhild Solhaug og Birte Michelsen.
I dette kurset begynner vi med å jobbe for å være oppmerksomt tilstede. Når vi evner å være oppmerksomt tilstede, kan vi gå et skritt videre og trene på ferdigheter i å tåle livets utfordrende sider. Vi trener på indre medfølelse, det vil si å trene på å møte oss selv på en vennlig og støttende måte når vi har det vanskelig. Dette er mer effektivt og hjelpsomt enn å møte oss selv med hard selvkritikk. Deltakerne skal ikke gå inn på tidligere opplevelser og årsaker til at det er utfordrende å være vennlig mot seg selv.
Våre grupper er gratis for studenter som betaler semesteravgift.
Hvis du sliter med psykose, rusproblematikk eller har alvorlige tanker om å ta ditt liv, ta kontakt med oss på telefon 55 96 88 44, så hjelper vi deg med å finne et mer passende tilbud.
Slik blir du med
Ønsker du mer informasjon om kurset, eller vil melde interesse for deltakelse? Ta kontakt på telefon 55 96 88 44 eller registrer deg for behandling på våre nettsider og skriv at du ønsker dette tilbudet. Om du allerede er i behandling hos oss, kan du henvises av din psykolog/rådgiver.
I forkant av gruppen blir du invitert til en uforpliktende forsamtale. I forsamtalen blir det anledning til å stille spørsmål med en av gruppelederne, og finne ut om dette er riktig tilbud for deg.
Oppstart
Oppstart onsdager: 28. september, kl. 09:30-11:30 - 8 samlinger.
Oppstart tirsdager: 24. september, 13.15-15.15 - 8 samlinger.
Rom møte-lunsjrom 304 i 3. etasje på Studentsenteret, Parkveien 1. Oppmøte på venterommet første gang.