Fysisk aktivitet

Trening, fellesskap og mestring bedrer psykisk helse🧡

Fysisk aktivitet er bra for både den fysiske og den psykiske helsen vår. Studier viser at trening er mer effektivt mot psykisk sykdom enn medisiner, i mange tilfeller. Trening gir definitivt mange helsemessige fordeler, og studenter kan dra spesielt godt nytte av dem.

Fordeler

Noen positive psykologiske effekter av fysisk aktivitet:

  1. Mer energi

  2. Økt konsentrasjon

  3. Økt stressmestring

  4. Bedre humør

  5. Bedre hukommelse

  6. Bedre utholdenhet

  7. Bedre selvtillit

  8. Bedre søvn

  9. Forebygger og reduserer angst og depresjon

Hva kan du gjøre?

Vi vet at det kan være vanskelig å komme i gang med å være fysisk aktiv alene, og ikke minst å fortsette med det. Spesielt hvis du har vansker med angst og depresjon fra før. Vi ønsker at du skal finne treningsformen som er meningsfull for deg å drive med, og at du opplever mestring. Det bidrar til å øke sjansene for at du fortsetter med aktiviteten over lengre tid.

Det er ofte verdifult om aktiviteten tilbys i et helhetlig behandlingstilbud, sammen med kompetente fagfolk, der treningen er individuelt tilrettelagt.

Kontakt

Ta gjerne kontakt med Sammen psykisk helse, eller din behandler for informasjon om psykisk behandling i sammenheng med fysisk aktivitet.

Adresse: Parkveien 1 Telefonnummer: 55 96 88 44

Aktivitetsgrupper i Bergen

Vår psykisk helse avdeling jobber tverrfaglig sammen med våre treningssentre for å kunne tilby tilrettelagt trening for studenter som strever med psykiske helseutfordringer.

Vi har grupper for de som ønsker å komme i gang med fysisk aktivitet og prøve aktiviteter i en trygg gruppe, sammen med andre studenter. Du behøver ikke å ha treningserfaring for å bli med.

Bli med- Klatregruppe

Ønsker du å bruke fysisk aktivitet som tiltak for å bedre din psykiske helse?

Bli med- Treningsgruppe

Ønsker du å bruke fysisk aktivitet som tiltak for å bedre din psykiske helse?

Studenter sammen i bevegelse

Ønsker du å bruke fysisk aktivitet som tiltak for å bedre din psykiske helse?