Ett koselig skrivebordsoppsett med stol og vindu, perfekt for studier.

Boligsøknadsprosessen

Datoer og frister som er viktig å vite om for å søke studentbolig.

Vi ønsker at så mange studenter som mulig skal få bo trygt og rimelig. Vi tildeler derfor studentboliger så fort de er ledige. Vi har faste søknadsfrister og datoer som gjør at fordelingen av studentboliger blir så rettferdig som mulig for alle.

Studentbolig til august

Vi prioriterer de yngste søkerne og de som trenger spesielle hensyn i første omgang. Deretter er det søknadsdatoen som gir deg din plass i boligkøen. Det betyr at det er lurt å søke så tidlig som mulig.

Hvis det viser seg at du ikke fikk studieplassen du søkte på, kan du kansellere boligkontrakten din innen 23. juli hvis du legger ved dokumentasjon på dette.

2. januar: Vi åpner for boligsøknader

Vi åpner for augustsøknadene så tidlig som mulig etter nyttår.

1. februar (Samordna)

Samordna opptak åpner for søknader til studiestedene.

15. april (Samordna)

Søknadsfrist på studier hos Samordna opptak.

5. mai: Frist for dokumentasjon

Søker du bolig og trenger at vi tar spesielle hensyn må dette dokumenteres. For at vi skal ha mulighet til å vurdere søknaden din først i køen må vi da ha mottatt dokumentasjonen din senest 5. mai.

15. mai: Vi starter med tildeling av studentboliger

Tildeling av studentboliger Sammen starter tildeling av boliger for august fra denne datoen. Du kan fortsatt søke om bolig - hvis boligsøknaden gjelder studiestart i august vil du bli satt på ventelisten.

Venteliste Vi sender ut epost til alle som står på ventelisten. Husk å svare på denne eposten hvis du fortsatt er interessert i studentbolig hos oss.

Du har fått studentbolig Kontrakten din vil bli sendt ut på epost, så det er lurt å følge med i innboks og søppelpost. Husk å signere innen fristen, hvis ikke vil en annen student få tilbud om boligen. Det er ofte kort frist for å signere.

Du ønsker å bytte studentbolig I august tilbyr vi dessverre ikke bytte av bolig. Men resten av året har du mulighet til det, så lenge noe er ledig.

20. juli (Samordna)

Samorda opptak deler ut studieplasser hos studiestedene.

Du kan fortsatt søke studentbolig hos oss - hvis boligsøknaden gjelder studiestart i august og vi har fullt, vil du bli satt å ventelisten.

Ventelisten Vi sender ut epost til alle som er på ventelisten. Husk å svare på denne eposten hvis du fortsatt er interessert i studentbolig hos oss.

1. august: Du flytter inn

Fra august kan du flytte inn. Spesifikk innflyttingsdato står i kontrakten din. Informasjon om hvordan du kan hente nøklene står i velkomstmailen, eller du kan lese om det her:

Relevante spørsmål og svar

Hvor lang tid tar det før jeg får svar på boligsøknaden min?

bolig

For de som har søkt bolig fra august begynner vi å sende ut leieavtaler fra 15. mai, men det kan ta noen uker før du får svar akkurat i den perioden.

Resten av året sender vi ut leieavtalene så fort vi kan. Husk å sjekke mailen din.

Kan jeg endre på boligsøknaden min etter at den er sendt inn?

bolig

Ja, du kan gjøre endringer på søknaden din helt frem til du får tildelt studentbolig. Du beholder plassen din selv om du gjør endringer.

Kan jeg fremleie boligen min mens jeg er på utveksling?

bolig

Ønsker du å fremleie boligen din mens du er på utveksling er dette mulig. Du vil fortsatt være leietaker og ansvarlig overfor oss dersom noe skulle skje i fremleieperioden. Den du fremleier til må være student og betale semesteravgift til en studentsamskipnad i Norge. Du kan ikke fremleie boligen din til en student som allerede har en kontrakt med Sammen. Fremleie skal godkjennes av Sammen før du kan fremleie boligen din. Hvis du vil fremleie boligen din må du sende en henvendelse via kontaktskjemaet vårt med denne informasjonen om fremleietaker:

• Navn

• Telefonnummer

• E-post

• Fremleieperiode

• Bevis på at fremleietaker er student (studentbevis etc.)

Hva gjør jeg hvis jeg har spesielle behov som må tas hensyn til ved boligtildeling?

bolig

Du kan sende aktuell dokumentasjon og medisinske dokumenter til oss som forklarer hvorfor du trenger spesiell tilrettelegging i din studentbolig. Pass på at vi har fått dokumentasjonen innen 5. mai hvis du søker bolig til høstens studiestart.

Grunnet personvern må slik dokumentasjon sendes med post, eller leveres personlig. Pass på å sende til det kontoret som gjelder stedet du har søkt bolig. Det kan sendes til Studentsamskipnaden på Vestlandet merket med "Bolig" til postadresse:

Bergen Fantoftveien 14 5075 Bergen

Haugesund/Stord Bjørnsonsgate 45 5528 Haugesund

Sogndal/Førde Trolladalen 30 6856 Sogndal

Andre ressurser