Fasaden og uteområdet til Sammen Nerigard Barnehage.

Sammen Nerigard Barnehage

I Sammen Nerigard barnehage har vi naturen tett på, det gir oss unike muligheter for lek og læring utendørs.
Beliggenhet
Vi har et stort uteområde på 3500 kvadratmeter med mye grøntareal, klatretrærog en stor lekeplass med rutsjebane, disse og sykkelstier. Om sommeren og høsten dyrker vi egen frukt og grønnsaker.Vi gir barna gode møter med naturen og bruker vårt tradisjonsrike grindabygg og våre ulike bålplasser til matlaging ute, samlingsstunder og kos gjennom hele året. Vi har også et flott turområde med skog rett ved barnehagen.
Barnehagen ligger sentralt til på Natland, med kort avstand fra Sammen sine familieboliger. Fra Birkelundstoppen tar det omtrent 5 minutter å gå til barnehagen. For foreldre som ønsker å levere med bil, har vi egne parkeringsplasser tilrettelagt for henting og levering i barnehagen.
Avdelinger
Barnehagen er oppdelt i fire avdelinger: Sol og Solstråle, Måne og Månestråle. Barnehagen er på ett plan, noe som gir god oversikt og gjør det lett å samarbeide og besøke andre avdelinger og lekerom.
De minste av barna våre sover i spesiallagde soverom der hvert barn har sin egen seng. De spesiallagde soverommene har vi på småbarnsavdelingene.
Musikk og bevegelse
Musikk bidrar til samhold og gir grunnlag for språkutvikling og innlæring av et nytt språk. Gjennom musikken får barna felles fokus, de bygger relasjoner og er inkludert i felleskapet. Det å synge og bevege seg sammen i felles puls gjør at barna føler seg mer knyttet til hverandre.
I Sammen Nerigard barnehage er vi opptatt av å gi barna gode møter med ansatte som er varme, tilstedeværende og nysgjerrig på hvem de er og hva barnet ønsker å formidle. Vi jobber mye med relasjonskompetanse hos både barn og voksne. Tillit og trygghet er viktig for å klare åta til seg ny kunnskap og være åpen for ulikheter hos dem du er sammen med. På den måten får vi et godt utgangspunkt for å danne vennskap med andre.
Mat i barnehagen
I barnehagen får barna lunsj med grovt brød og variert pålegg som egg, fisk, kjøtt, frukt og grønnsaker, og de får fruktmåltid med knekkebrød på ettermiddagen. De som ønsker å spise frokost i barnehagen har med seg mat til dette og får melk til måltidet. I prosjektperiodene våre lager vi varmmat knyttet til ulike tradisjoner og kulturer.
Foreldre betaler 350 kr. i kostpenger per måned.

Åpningstider

Generelle åpningstider
Mandag
07:00
-
17:00
Tirsdag
07:00
-
17:00
Onsdag
07:00
-
17:00
Torsdag
07:00
-
17:00
Fredag
07:00
-
17:00
Lørdag
Stengt
Søndag
Stengt

Her finner du oss

Birkelundsbakken 54B, 5081 Bergen

Kontakt oss

Kontaktnummer: 55 28 19 80
Styrer: Linda Birkeland