Et glimt av uteområdet til Sammen Bortigard barnehage.

Sammen Bortigard barnehage

I Sammen Bortigard barnehage har vi naturen rundt oss på alle kanter, det gir oss unike muligheter for lek og læring utendørs.
Vi har en stor lekeplass tilrettelagt for mestring og lek. Vi har egen kjøkkenhage, frukttrær og bærbusker. På naturdager benytter vi skogen i nærmiljøet hvor barna får oppleve bevegelseslek og undring over naturens mangfold. Vi gir barna gode møter med naturen og bruker våre grillhytter og gapahuker med bålgruver flittig.
Barnehagen ligger sentralt til på Natland, med kort avstand fra Sammen sine familieboliger. Fra Birkelundstoppen tar det omtrent 5 minutter å gå til barnehagen. For foreldre som ønsker å levere med bil, har vi egne parkeringsplasser tilrettelagt for henting og levering i barnehagen.
Avdelinger
Barnehagen vår har fire avdelinger. I kjernetiden er barnegruppen delt etter alder. Avdelingene våre heter Saturn, Pluto, Jupiter og Mars. 
Soving for de minste
Vi har utesovesaler på alle avdelinger hvor barna sover i senger. De sover godt i den friske luften under dynene sine. På vinteren har vi ekstra soveposer og saueskinn.
Kunst og natur
Gjennom årene har vi tilegnet oss høy kompetanse innen arbeid med kunst og natur. De siste årene har vi også løftet fokus på bærekraftig utvikling i det pedagogiske arbeidet vårt.
Vi har samarbeidet med en rekke kunstnere, og gjennom utvikling av egne kunstprosjekter har vi fått bred erfaring med hvordan tilrettelegge for gode kunstmøter med barn. I 2017, 2021 og 2023 vant vi Den nasjonale barnehageprisen for kunst og kultur. 
I Sammen Bortigard barnehage vektlegger vi miljøfremmende hverdagshandlinger som skaper gode holdninger hos barna. Matservering i barnehagen
I Sammen Bortigard barnehage har barna med egen mat, frukt og grønt. Vi serverer melk til frokost og lunsj. Gjennom året tilbereder vi flere fellesmåltider med fokus på matglede og matkultur. Disse måltidene er ofte knyttet til markering av ulike tradisjoner og kulturelle begivenheter.
Pris for mat: 100 kroner per måned, og 125 kr per måned for førskolebarn som har et eget matprosjekt vi kaller "Smakverket".
Utelekeplassen vår

Åpningstider

Generelle åpningstider
Mandag
07:00
-
17:00
Tirsdag
07:00
-
17:00
Onsdag
07:00
-
17:00
Torsdag
07:00
-
17:00
Fredag
07:00
-
17:00
Lørdag
Stengt
Søndag
Stengt

Her finner du oss

Nattland Studentboliger 148, 5082 Bergen

Kontakt oss

Kontaktnummer: 47 68 14 27
Styrer: Sissel Mongstad