Tips til deg som skal flytte ut

Her er noen gode tips og triks som er bra for deg, miljøet og lommeboka
Flytting kan være en overveldende oppgave, men med noen smarte triks kan det bli både enklere, billigere og mer miljøvennlig. Her er fem gode tips for deg som skal flytte ut😊

Tips 1: Lever ting til Gjenbruksfestivalen

Fra 3. juni kan du levere gjenbruksartikler som trenger et nytt hjem ved alle våre boliger og Studentsenteret helt frem til lageret vårt er fullt.
Da bidrar du til at tingene dine går videre til en student som trenger det🧡 Gjennom den årlige Gjenbruksfestivalen, sørger vi for at det du ellers ville kastet, kan få ett nytt liv i et annet studenthjem.

Tips 2: Bruk Finn.no på en kreativ måte

Med litt kreativitet kan Finn.no være et nyttig verktøy i utflyttingsprosessen. Her finnes det ofte gratis eller rimelige flytteesker som er nødvendig for å få med seg alt man eier.
Å få spist opp alle tørrvarene kan være en av de mest krevende utfordringene når man skal flytte🤪 Legg ut en annonse på Finn.no om gratis mat - det er ofte noen som gjerne vil ha det. Tipset er å sette kassen med all maten utenfor døra og si at det gratis å hente mat til det er tomt.
Psst... Husk å rydde det inn igjen før du legger deg eller regnet kommer🧡

Tips 3: BiR sin miljøbuss

Som student er du ikke alene om å være usikker på hva du skal gjøre med spesialavfall. BiR sin miljøbuss parkerer rundt i Bergen og tar imot avfall til gjenvinning for en billig penge. For eksempel står den utenfor Grieghallen på tirsdager fra 15.00 - 16.30♻

Tips 4: Sortere.no

Sortere.no gir deg en oversikt over hvor alt du kan tenke deg skal kastes, og du kan finne mange nyttige tips og triks til resirkulering
Fun fact: Visste du at ved å levere inn ødelagt elektronikk, kan mineralene inne elektronikken gjenbrukes?🔌🔦 Dette bidrar til å spare både miljøet og menneskeliv, fordi utvinning av nye mineraler ofte innebærer farlige arbeidsforhold og miljøskadelige prosesser.

Tips 5: Byttebua

Byttebua er et permanent byttemarked for alle studenter i Bergen, hvor de tar imot mindre møbler, gjenstander og klær som fortsatt er brukbare. Det er lokalisert sentral i byen, rett ved Grieghallen, og holder åpent tirsdager og torsdager kl. 16-18.
Lykke til med flyttingen!💚