Fint vær på Fløyfjellet

Fjellturer og aktiviteter i mai/juni vår 2024

Bli en del av et turfellesskap og koble av fra en hektisk studiehverdag sammen med oss 🧡
I mai og juni inviterer vi til sosiale og gøye fjellturer og aktiviteter rundt omkring Bergen by. Dette er turer og aktiviteter som gir rom for avkobling fra eksamensperiode og påfyll av energi! Fra forskning vet vi at fysisk aktivitet kan gi bedre søvnkvalitet, økt humør og gjør oss bedre rustet til å håndtere stress. Å gjøre det i fellesskap skaper sosial tilhørighet, som også er en boost for psyken. For oss som studenter er det spesielt interessant at hukommelsen bedres – noe som kan gi oss en ekstra boost i eksamensperioden. Hvem kan bli med? Målgruppen er alle studenter som ønsker å komme seg ut på tur og i tillegg bli kjent med andre studenter! Vi vil gå i et rolig og behagelig tempo. Det er gratis å delta. Hva sier tidligere deltagere av Sammen sine turtilbud? - “Lett å bli med på og gøy å bli kjent med flere likesinnede”
- “Det beste med tilbudet var at vi får kommet oss ut å nyte naturen med andre. Slipper å gå alene”. - “Turlederne var inkluderende og engasjerte. De sørger for at alle har det sosialt og god stemning gjennom hele turen”
📍Sandviksfjellet til Fløyen: Onsdag 8. mai kl.18.00
Vi går sammen fra startpunktet opp Munkebotnsvingene med den nydelige sjøen i ryggen. Når vi har tatt unna noen høydemeter venter toppen av Sandviksfjellet. En ordentlig fjellfølelse med nydelig natur og flere vann på vei over til Fløyen er virkelig en bonus på denne turen. Vi tar en god pause til å spise matpakken vår på veien. Ned fra Fløyen går vi vanlig rute ned til Fløibanens bunnstasjon, hvor vi avslutter turen. Turen tar ca. 3 timer inkludert pauser.
📍Skomakerdiket og grilling:Onsdag 22. Mai, kl.17.00
Fløyen er kanskje det byfjellet som er gått mest av Bergens glade turgåere. Det er mange veier til toppen og en av de går fra mystiske Svartediket. Dette er en tur som starter noe bratt, men byr på en lekker utsikt over byen mange av oss har blitt så glad i <3 Vi går opp til Skomakerdiket, fyrer opp grillen og byr på enkel grillmat. På tur ned går vi via Fløyen og følger svingene ned til Fløibanens bunnstasjon. Start- og endepunkt for denne turen er altså ulike steder! Varighet: ca. 3 timer inkludert grillpause.
📍Frisbeegolf i Lynghaugparken: Onsdag 29. Mai, kl.15.00
Endelig skal vi utnytte Sammens lånemulighet av frisbee-disc og inviterer dere med på å teste de ut sammen med oss på Langehaugparken i Fyllingsdalen! Hit er det superenkelt å komme seg til med buss eller bybane, og for å friste litt ekstra serverer vi gratis mat og drikke og lager god stemning i parken!
Ingen forkunnskaper er nødvendig, vi kjører opplæring av alle som deltar!
På grunn av matservering og eventuelle allergier er det påmelding til arrangementet og den er begrenset! Varighet: 2-3 timer
📍Nattlandsfjellet til Ulriken: Søndag 2. juni, kl.10.00
Turen går over Nattlandsfjellet med storslagen utsikt i alle retninger, til et koselig vann litt oppe i høyden. Vi spiser matpakka, nyter utsikt og tar en pust i bakken før vi angriper noen høydemeter opp mot Ulrikens topp. Igjen er det tid for å nyte utsikt og prate med turkameratene. Med noe skjelvne bein tar vi turen ned trappene som Oppstemten har å by på, før vi avslutter turen på Montana. Vi starter og slutter derfor turen på ulike steder. Varighet: 3-4 timer inkludert pauser.
📍Hengekøyetur til Ørneberget: Onsdag 12. Juni, kl.18.00 og torsdag 13. Juni, kl.13.00
Ørneberget er et perfekt fjell for hyggelige turopplevelser med sin flotte natur, utsikt over fjorden og flust av rasteplasser og gapahuker. Denne onsdagen tar vi med oss hengekøya i tursekken og tusler opp Ørneberget i et rolig tempo. Her kan vi slappe av i køyene våre med litt snacks og nyte utsikten. Ta med hengekøye selv, vi tar med et par ekstra til utlån om noen ikke skulle ha. Har du et uferdig strikketøy eller noen eksamensnotater som må pugges til dagen derpå, er du velkommen til å ta med det også. Vi puster inn den friske luften i en time eller to før vi tusler ned igjen, og finner bussen hjem.Varighet: 2-3 timer.
📍Vidden fra Ulriken til Fløyen: Søndag 16. Juni kl.10:00. Vidden er en spektakulær dagstur som strekker seg fra Ulriken til Fløyen. Turen starter med et smell opp Ulriken, men innen en liten time er vi oppå toppen og kan storkose oss i ekte, norsk fjellnatur. I løpet av turen tar vi gode pauser så vi får i oss matpakka og får nytt den fine utsikten. Turen starter på bunnen av Ulriken ved Montana, og slutter ved Fløibanen på bunnen av Fløyen. Å ha gått noen turer i fjellet fra før, kan være en fordel i forkant av denne turen. Varighet: 6-8 timer.