- Ingenting i veien for å studere med barn, forteller studentmamma

Vi har pratet med en studentmamma som beskriver hvordan det er å ha barn i Sammen Fantoft barnehage

Nora Loland Braa (21) går andre året på sammenliknende politikk på Universitetet i Bergen. Hun og mannen har hatt datteren Lotte (2) i Sammen Fantoft barnehage siden august 2022. Her trives de og føler seg godt ivaretatt, både i Bergen by og i Sammen sin barnehage.

Braa og mannen flyttet fra Tønsberg sommeren 2022 sammen med Lotte. De bor nå i familiebolig på Fantoft, hvor det er kort avstand til barnehagen.
- Da vi flyttet til Bergen, var det helt naturlig å velge Sammen Fantoft barnehage. Det er nært der vi bor, med ansatte som er godt vant med studentforeldre, sier Braa.
Studentmamma og datter på vei til barnehagen

Fem studentfordeler

Hun forteller at det er en fordel å gå i en barnehage hvor de ansatte har god erfaring med studentforeldre, spesielt for de som ikke har familien sin i nærheten til å hjelpe til.
- Det er lange og gode åpningstider, hvor de ansatte er villige til å tilpasse seg studentenes behov, forteller hun.
Barnehagene til Sammen tilbyr fem fordeler for studenter med barn.
Når man bor i Sammen Bolig, har man fortrinnsrett på barnehageplass hos Sammen, og omvendt. Dette gjorde det naturlig for Braa og mannen å velge Sammen Fantoft barnehage, i og med at de bor i en familiebolig på Fantoft.
- Foreløpig har vi benyttet oss av fortrinnsrett på studentbolig og barnehageplass, men det er en ekstra trygghet å ha de andre fordelene der også, som for eksempel eksamensgaranti.
Skulle barnet ditt bli syk på eksamensdagen, finner barnehagen en løsning slik at man får gjennomført eksamen. I tillegg tilbyr alle barnehagene fleksible åpningstider og gratis leie av lokalet.

Et nettverk av andre studentforeldre

Braa påpeker at den største fordelen definitivt er den korte avstanden til barnehagen, men legger til at mange av naboene deres på Fantoft også er studenter med barn.
Studentmamma og datter i barnehagen
- Dette har gjort det mye enklere for oss å komme i kontakt med andre studentforeldre. De fleste studentene som har barn i barnehagen, bor også i familiebolig på Fantoft, forteller hun.
Videre sier hun at når været er varmere, pleier de å møte andre foreldre i barnehagen som er ute og leker med barna sine.
- På den måten har vi blitt kjent med flere av de andre familiene.

En variert hverdag i barnehagen

I Sammen Fantoft barnehage legger de ansatte stor vekt på at barna skal være deltakere i barnehagehverdagen sin. Braa beskriver hverdagen i barnehagen som variert og aktiv.
- Barna tilbringer tid både inne og ute, leker på tvers av ulike avdelinger, og noen dager bader de eller drar til Fantofthallen for lek.
Hun fremhever også at de ansatte ofte deler eventyr med barna under morgensamlingen.
- Noen dager kommer Lotte hjem og gjenforteller eventyr hun har hørt i barnehagen. I tillegg får hun lov til å delta i matlaging, noe hun synes er veldig stas, sier Braa.
Hun legger til at hun opplever de ansatte som veldig imøtekommende og villig til å samarbeide.
- Det er tydelig at de ønsker at Lotte skal trives, avslutter hun.